Kompilator

011 – Säker HTTP med Cecilia Wirén

July 03, 2019

I veckans avsnitt av Kompilator pratar Bartek och Cecilia om säkerheten online och vad man ska tänka på för att skydda sin hemsida från intrång. De pratar också om olika former av headers som är vanliga på .Net och vad som skiljer sig mellan de sju mer frekvent använda versionerna av headers.

Veckans gäst

Cecilia Wirén har kodat .Net sedan 2004, undervisade sedan i flera år och lärde sig varje hörn av .Net Framework - mer eller mindre utan till. Tagit hand om Sweden .Net UserGroup i Stockholm sedan 2011 som idag har 1600+ medlemmar på meetup.com. Pratar ofta och gärna på konferenser och har till och med varit med och startat och driver en av de tre bästa .net konferenserna i Stockholm; Swetugg. Har fått utmärkelsen Microsoft MVP inom Developer Technologies. Tillbringar dagarna med att hjälpa kunder tillsammans med sina kollegor på Active Solution. Bloggar på https://ceciliasharp.net och twittrar under @CeciliaSharp Bild på Cecilia Wirén

Talking points:

Http security headers Säkerhet på .NET URL Content security policy X-header och standard

Länkar

Citat

“Jag har ju också tyckt att säkerhet är lite jobbigt och tråkigt en gång i tiden. Nu har jag ju jobbat med .NET sedan 2004, så nu är det ju dags för mig att börja bry mig om säkerhet. Det är väl egentligen så jag började att tänka”

“Det känns som att säkerhet har kommit mer och mer på tapeten”

“Man kan anmäla sin site för att vara preloaded, så att den finns i en preloaded lista. Så även innan folk har besökt din hemsida så vet webbläsaren att det är https bara som gäller”


Bartek Tatkowski

Kompilator är podcasten för dig som jobbar med utveckling. Nytt avsnitt med en ny gäst varannan onsdag. Följ oss på Twitter!

Lyssna på Spotify | iTunes | Overcast | Google Podcast | RSS