Kompilator

012 – Mixad verklighet med Jimmy Engström

August 07, 2019

Lyssna på Spotify | iTunes | Overcast

Detta avsnitt är sponsrat av SPP, som söker fullstack-utvecklare med .Net-bakgrund.

Denna vecka pratar Bartek med Jimmy Engström, Microsoft MVP och HoloLens-entusiast. På agendan finns hur Windows-applikationer utvecklas idag, Jimmy är MVP för Windows Development. Jimmy har även länge brunnit för virtuell verklighet och tar oss på en resa från Amiga 3000, via Force Feedback och ända fram till dagens VR-glasögon och då särskilt Microsoft HoloLens. Vi får lära oss skillnaden på VR och AR (augumented reality), vad som finns på marknaden idag, vad som kommer i framtiden och givetvis - hur man utvecklar VR/AR-appar.

Veckans gäst

Sju år gammal fick Jimmy sin första dator, en ZX Spectrum , och sedan dess har han inte kunnat sluta koda. Han brinner för allt som är nytt och tillsammans med sin fru driver de företaget Azm Dev som fokuserar på just det, allt som är nytt. När han inte kodar (ja det finns såna tillfällen även om de är få) så spenderar han tid på att förbättra sin och andras presentationsteknik genom att vara mentor och studera allt tänkbart material i ämnet. Han har vart världen runt och föreläst på utvecklingskonferenser vilket bland annat har lett till att han blivit Microsoft MVP för sjätte året i rad. Han är även co-host för podcasten Coding After Work Podcast. Bild på Jimmy Engström

Länkar


Bartek Tatkowski

Kompilator är podcasten för dig som jobbar med utveckling. Nytt avsnitt med en ny gäst varannan onsdag. Följ oss på Twitter!

Lyssna på Spotify | iTunes | Overcast | Google Podcast | RSS