Kompilator

016 - Reflektioner om mjukvaruutveckling med Tobbe Gyllenbring

October 02, 2019

Lyssna på Spotify | iTunes | Overcast

Denna vecka gästar Tobbe Gyllenbring Kompilator. Tobbe och Bartek diskuterar mjukvarutveckling och diskuterar bland annat resan från utvecklare till CTO och skillnaden mellan informella och formella ledare. De djupdyker i ämnet och resonerar huruvida mjukvaruutveckling är en ingenjörskonst eller ett hantverk och om det är koden som är det heliga eller om det är problemlösningen.Avsnittet avslutas med en diskussion om Tobbes dragning på Agila Sverige med den utsökt provocerande titeln - “Agil coach är ett låtsasjobb”.

Veckans gäst

Tobbe är en utvecklare som trodde han skulle trolla med datorer och skriva styrsystem för brödrostar. Frustrationen när magin fastnade på hyllan och därmed aldrig fick chans att förändra världen fick honom att naivt ge sig i kast med att debugga organisationer och arbetssätt. Från XP till Kanban, från Lean till Agile, från bångstyrig processrebell med åsikter om hur andra borde göra arbetet till att själv försöka inifrån skapa miljöer där bra arbete kan ske.

Tobbe skriver kod, och pratar med människor. Han kallar sig utvecklare, andra har kallat honom många saker (inte alla vänliga). Tobbe springer när han är frustrerad. Han har sprungit ganska långt.

Bild på Tobbe Gyllenbring

Länkar


Bartek Tatkowski

Kompilator är podcasten för dig som jobbar med utveckling. Nytt avsnitt med en ny gäst varannan onsdag. Följ oss på Twitter!

Lyssna på Spotify | iTunes | Overcast | Google Podcast | RSS