040 - Batchjobb via Azure Functions med Mattias Karlsson

Publicerad 2021-02-08

Veckans gäst

Mattias Karlsson är systemarkitekt och delägare på Göteborgs konsultföretaget WCOM. Han är även Microsoft Most Valuable Professional inom Azure och Developer Technologies. Aktiv inom öppen källkod– mest känd där som en av de ansvariga bakom byggorkestrerings-verktyget Cake och JSON serialiseraren LitJSON. Passion för community som en av arrangörerna bakom .NET användargruppen SWENUG och DevOps användargruppen DOUGH. Började programmera på 8 bitars maskiner på 80-talet, men jobbat professionellt som utvecklare sedan millennieskiftet.

Avsnittets sponsor

Detta avsnitt sponsras av... mig själv! Närmare bestämt via mitt sidoprojekt Geekshirt.se.

Geekshirt.se. kommer du kunna köpa fräscha tishor, stickers och affischer med utvecklartema. Vad sägs till exempel om en tshirt med instruktioner om hur man avslutar vim, eller stickers som påminner om att vänner inte låter vänner använda right-click publish?

Inom kort kommer du även kunna köpa merch för svenska opensource-projekt där en del av vinsten doneras tillbaks till projektet.

Styr browser mot geekshirt.se och spröjsa upp garderoben - nu! När du handlar på Geekshirt.se. hjälper du dessutom podcasten att fortsätta produceras.

Just det, en sak till - använd rabattkoden "kompilator", så får du 15% rabatt på hela köpet och dessutom gratis Kompilator-stickers.

Länkar

Blog: https://www.devlead.se/
Twitter: https://twitter.com/devlead
GitHub: https://github.com/devlead

Cake
Cake 1.0 Lanserat!
Blog: https://cakebuild.net/blog/
Twitter: https://twitter.com/cakebuildnet/
GitHub: https://github.com/cake-build/cake/

Azure:
Skapa din första funktion i Azure: https://docs.microsoft.com/sv-se/azure/azure-functions/functions-create-first-azure-function
Vad är durable functions?: https://docs.microsoft.com/sv-se/azure/azure-functions/functions-create-first-azure-function

Gilla och följ Kompilator

Om du gillade detta avsnitt kan du prenumerera på Kompilator i din poddapp. Jag blir jätteglad om du lämnar ett omdöme på iTunes vilket hjälper fler att upptäcka podden.

Kompilator hittas på världsvida webben men även på @brtkdotse på Twitter och LinkedIn.

Du är även välkommen in på vår Discord!